@bbq.of.sweden
Betalt samarbete med @wineworldsweden
Jag gjort en burgare som jag gillar med recept som jag gjort i samband med att @Vinsmart.se kommer släppa en härlig tävling där jag är med och utser Sveriges bästa hemmaburgare!
Premiäravsnittet kommer sändas på Vinsmart TV den 8/6 så kolla in det avsnittet och var med och tävla om 10 000 kr!
De är kanske svårt att hitta ett gott vin till hamburgare men det här vinet passar perfekt The Wanted Zin Zinfandel.
Ett generöst, mjukt och fruktigt vin med mörk bärfrukt med en touch av ekfat – en perfekt stil till en burgare med goda tillbehör.
The Wanted Zin Zinfandel, art.nr 74659
Ingredienser
- 4 bröd
- 2 x 90 gram högrevsfärs per burgare
- 2 skivor cheddar
- Dillpicklad gurka
- Silverlök
- Sriracha mayo
Gör så här:
Så här gör du sriracha majonnäs:
1 liten vitlöksklyfta
1 1/2 dl majonnäs
2 – 3 tsk srirachasås
Pickling av gurkan för 4 per
Skiva gurkan tunt med en mandolin lägg i en glasburk. Blanda lagen och hacka dill
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk hackad dill
När allt är blandat ställ burken minst 24 timmar innan användning.
Så här gör du burgaren:
Börja med att rullar 8 st 90 grams-bollar.
Rosta brödet så att den får en fin färg lägg dom åt sidan. Nu kan du smasha burgarna. Ett tips är att låta bollen ligga en stund och bli något bränd sen rulla bollen ett helt varv och sen smasha, då släpper den lättare ifrån smashjärnet nu på med salt, peppar och senap. När du vänder burgaren lägger du på två skivor cheddar per burgare. Använd gärna en kupol eller något över burgaren så smälter osten finare. Börja att montera burgaren den dillpicklade gurkan i botten på med två burgare, sen lägger du silverlöken uppepå och sist lägger du sriracha majonnäsen på locken. Smaklig spis!!
#sverigesbästahemmaburgare #vin #burgare #hamburgare #drycktillmat #middag #matikombination #smashburger #bbqofsweden